A Jóság Tava

Szívinfarktus kezelése Reiki energiával

A has felső és alsó részét kezeljük és a 13-as pozíciókat alkalmazzuk.


Reiki kezelések

A  reiki kezelések csütörtökönként 14:00-19:00 ig vehetők igénybe.

Reiki kezelésekre Halász Mariannál  lehet jelentkezni az alábbi telefonszámon, illetve a következő emal címen:

06-20-258-13-96

mariann@josagtava.hu

Szívinfarktus

Szívinfarktusnak a szívizom vérellátási zavara következtében kialakult szívizomelhalást nevezzük.

* 1 A szív vérellátásának anatómiája
* 2 A vérellátás megszünésének következményei
* 3 A rövid távú ischaemia következményei
* 4 A tartós ischaemia következményei
* 5 A szívinfarktus tünetei
* 6 A szívinfarktus kezelésének lehetőségei
A szív vérellátásának anatómiája

A leírás során zárójelben a leggyakoribb latin és angol elnevezések és rövidítéseik is megtalálhatóak.

A szívizom vérellátását a főverőérből, közvetlenül a szívből való kilépését követően eredő koszorúserek (coronariák) biztosítják.

A bal koszorúsér az aortabillentyű bal oldali "coronariás" tasakjából ered. Rövid kezdeti szakasza a főtörzs ( lat : arteria coronaria sinistra, eng : left main – LM ), mely rövidesen kétfelé ágazik. A szív elülső felén a csúcs felé haladó ága a bal elülső leszálló ág ( lat : Ramus interventricularis anterior – RIA, eng : Left anterior descendens – LAD),mely a bal és jobb kamra közötti árokban húzódik a csúcsig, néha azon is túlér. Másodlagos ágai közül kiemelendők a diagonalis ágak, valamint a kamrákat elválasztó sövényt ellátó septalis ágak.

A főtörzs másik ága a körbefutó ág (lat : Ramus circumflexus – Cx, eng : circumflex artery – Cx ). A főtörzsből történő leágazását követően bal oldalon a kamrák és pitvarok határán futó vájulatban balra és a szív hátsó részéhez fut. Másodlagos ágai az ún marginalis ágak, melyek a bal kamra oldalsó falához futnak. A legjelentősebb marginalis ágat "obtus marginalis – OM" jelöléssel illetik.

A jobb koszorúsér ( lat : arteria coronaria dextra, eng : right coronary artery – RCA )a főverőér közel ellentétes oldaláról, a jobb oldali "coronariás" billentyűtasakból ered. Eredését követően jobbra és hátrafelé halad a pitvarok és kamrák határán futó vájulatban ( az innen eredő másodlagos ágai a conus ág, a sinuscsomó-ág, a jobb kamrai ágak és az ún. acut marginalis ág), majd a szív hátsó – alsó falához érve vaskos ágat ad a kamrák közötti hátsó barázdába, ez az ága ( lat : Ramus interventricularis posterior , eng : posterior descendens – PD )ebben fut a szívcsúcsig. A főág folytatása ezt követően kisebb ágakra oszlik a bal kamra hátsó – oldalsó falának megfelelően, ezek az ún. posterolateralis ( PL ) ágak.

A koszorúserek anatómiája gyakran egyéni variációkat mutat, a leggyakoribb változat, amikor a posterior descendens ág a bal koszorúsér körbefutó ágából ered. Ekkor a jobb koszorúsér általában csökevényes. Ez az esetek mintegy 15% -ában fordul elő.

A koszorúserek ezen főágai a szív felszínén futnak, innen lépnek be az ezekből eredő egyre kisebb ágak a felszín felől a szívizom mélyebb rétegeibe, ellátva azt a megfelelő mennyiségű oxigénnel és tápanyaggal.

A vérellátás megszünésének következményei

A szív fő funkciója a kamrákból a vér folyamatos kipumpálása a nagyerekbe, ezzel a szervezet egészének vérellátásában központi szerepet tölt be. Működése ebből kifolyólag igen energiaigényes, a szervezet összes rendelkezésre álló vérmennyiségéből 4-5%-ot vesz igénybe, mely a szívizom tömegéhez képest igen magas. A koszorúserek által a szívizomhoz szállított vér mennyisége terhelés hatására megnövekszik, akár 4-5-szörösére is (sportolóknál ez akár 6-8-szoros is lehet a nyugalmi helyzethez képest), mely megnövekedett vérmennyiség biztosítja, hogy a szív a teljesítményét növelni tudja bizonyos határokon belül.

Abban az esetben, ha a koszorúsereken szűkület található (coronariasclerosis – az érelmeszesedés koszorúsereket érintő formája), akkor a szükület mögötti érszakasz által ellátott terület vérellátása nem tud nőni egy bizonyos határ fölé. Emiatt a szívizomsejtek által „igényelt” oxigénmennyiség nem áll rendelkezésre. Az anyagcseréjük megváltozik, s ha az oxigénhiány tartós ( tartós vérellátási zavar következtében ) akkor a szívizomsejtek károsodnak, el is pusztulhatnak. A vérellátási zavar következtében kialakult oxigénhiányt nevezzük ischaemiának (ejtsd: isémia) >>

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy betegségükkel minden esetben forduljanak orvoshoz, és tartsák be az előírt gyógyszeres, és terápiás kezeléseket!

A josagtava.hu oldalain ismertetett természetes gyógyítási rendszerek az orvos által előírt gyógyszeres és terápiás kezelések mellett, azok
kiegészítéseként alkalmazhatók!

Reiki tanfolyamok

Csoportjaink képzésénél előtérbe helyezzük a gyakorlás fontosságát. Lehetőség szerint a kis létszámú csoportokat részesítjük előnyben, a tananyag lehető legeredményesebb elsajátítása érdekében. >>

Legközelebbi tanfolyamunk :

Reiki I tanfolyam

2019. január 19-én 9-16 óráig elméleti és gyakorlati képzés
2019. február 09-én 9-12 óráig beszámoló és gyakorlati képzés

Reiki II tanfolyam

2019. január 20-án 9-16 óráig elméleti és gyakorlati képzés
2019. február 09-én 12-15-óráig beszámoló és gyakorlati képzés

Kristály tanfolyam

2019. január 20-án 9 órától