A Jóság Tava

Szénanátha kezelése Reiki energiával

Az 1, 4, 10, 12, 13, és 16-os pozíciókat alkalmazzuk.


Reiki kezelések

A  reiki kezelések csütörtökönként 14:00-19:00 ig vehetők igénybe.

Reiki kezelésekre Halász Mariannál  lehet jelentkezni az alábbi telefonszámon, illetve a következő emal címen:

06-20-258-13-96

mariann@josagtava.hu


Szénanátha


Szénanátha a neve annak a betegségnek, amely kora tavasztól késő őszig gyötri a beteget. Szeme, orra, füle, torka viszket, tüsszögési rohamai vannak, szemei gyulladtak, könnyesek. Köhög, hörög, sípol a melle és fullad. A betegség tünetei évről-évre mindig ugyanabban az időszakban jelentkeznek. A tüneteket a levegőbe kerülő virágpor okozza.

Miért éppen én lettem szénanáthás ?

Ezt a kérdést minden beteg felteszi magának. A szénanátha egy allergiás betegség. Teljesen még ma sem tisztázott okból az allergiás ember védekező rendszere, az immmunrendszer fokozottan termel egy olyan ellenanyagot, amely felelős az allergiás tünetek kiváltásáért. Ezt az ellenanyagot immunoglobulinnak hívják (IgE). A nem allergiások vérében nem keletkezik virágpor hatására ilyen ellenanyag.

Gyakori ez a betegség ?

Sajnos igen, főleg a fiatalok betegsége, de bármely életkorban elkezdődhet. Gyakorisága mintegy 5 %. 50 év fölött a tünetek fokozatos enyhülése figyelhető meg.

Miért okozhat a virágpor szénanáthát ?

Tavasszal és nyáron nagy mennyiségű virágpor kerül a levegőbe. Főleg azok a növények ontják a virágport, amelyek beporzása szél által történik. A szél a virágport több száz kilométerre is elviheti, így a virágporérzékenyeknél a betegség tünetei városokban is jelentkezhetnek. Természetesen a virágokban gazdag helyeken (mezőkön, erdőkben) sokkal súlyosabban jelenkeznek a tünetek. Az eső jótékony hatású, mert az esőcseppek magukkal ragadják a virágport. A meleg, száraz, szeles idő kedvez a virágpor terjedésének, mennyisége a levegőben újra megnövekszik.

Mely növények virágpora okoz leggyakrabban szénanáthát ?

A kora tavaszi szénanáthát a mogyoró, az égerfa, nyírfa virágpora okozza. A májusban, júniusban kezdődő panaszokért a füvek virágpora felelős. A július közepén kezdődő náthát az összetett virágzatú növények: az üröm, a lándzsás útifű, a fehérlibatop virágpora hozza létre. Az augusztus elején kezdődő náthát a parlagfű okozza. Ez egy nagyon gyakori gyomnövény. Városokban is megtalálható minden elhanyagolt, meg nem művelt területen. Utak mentén, erdőszélen, építkezések területén csaknem színtenyészetben található.

Meg lehet-e állapítani egy náthás betegről, hogy allergiás-e ?

Igen. Az allergológus szakorvos meg tudja állapítani. Kikérdezi a beteget, bőrtesztet végez és még egyéb laboratóriumi vizsgálatokkal is alátámasztja a diagnózist. >>

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy betegségükkel minden esetben forduljanak orvoshoz, és tartsák be az előírt gyógyszeres, és terápiás kezeléseket!

A josagtava.hu oldalain ismertetett természetes gyógyítási rendszerek az orvos által előírt gyógyszeres és terápiás kezelések mellett, azok
kiegészítéseként alkalmazhatók!

Reiki tanfolyamok

Csoportjaink képzésénél előtérbe helyezzük a gyakorlás fontosságát. Lehetőség szerint a kis létszámú csoportokat részesítjük előnyben, a tananyag lehető legeredményesebb elsajátítása érdekében. >>

Legközelebbi tanfolyamunk :

Reiki I tanfolyam

2019. január 19-én 9-16 óráig elméleti és gyakorlati képzés
2019. február 09-én 9-12 óráig beszámoló és gyakorlati képzés

Reiki II tanfolyam

2019. január 20-án 9-16 óráig elméleti és gyakorlati képzés
2019. február 09-én 12-15-óráig beszámoló és gyakorlati képzés

Kristály tanfolyam

2019. január 20-án 9 órától