A Jóság Tava

Reuma kezelése Reiki energiával

Teljes kezelések, a 8,10, 13, 15-es pozíciókat súlyozottan alkalmazzuk.


Reiki kezelések

A  reiki kezelések csütörtökönként 14:00-19:00 ig vehetők igénybe.

Reiki kezelésekre Halász Mariannál  lehet jelentkezni az alábbi telefonszámon, illetve a következő emal címen:

06-20-258-13-96

mariann@josagtava.hu

Mi is az a reuma?

Gyulladt ízületek (arthritis) - Ha kopik... (artrózis) - Reumathoid arthritis - A reumathoid arthritis kezelése - A lágyrészreumatizmus - Tünetek másutt is?
A reuma nem kifejezetten új keletû kór, egyes csontvázleletek arra engednek következtetni, hogy idõszámításunk elõtt is küszködtek már a betegséggel. De pontosan milyen betegséggel? A fogalommal kapcsolatos bizonytalanság nem véletlenül uralkodik a köztudatban, hiszen a tünetek és a kiváltó okok változatos képet mutatatnak.

Lényegében egy olyan tünetcsoportról van szó, mely a mozgásszervek fájdalommal és mozgáskorlátozottsággal járó állapotait, betegségeit öleli fel. A tünetek súlyossági foka nagymértékben függ a reuma fajtájától, de valamennyi változatára egyaránt jellemzõ, hogy a kötõszövet mind szerkezetileg, mind kémiai összetételében, mind anyagcserefolyamatában kórosan megváltozik. Halálokként ugyan sosem szerepel a statisztikákban, de az életminõséget jelentõsen ronthatja, és általánosságban véve 5-10 évvel megrövidítheti a várható élettartamot.

A fenti ismérvekkel persze még nem jutottunk sokkal közelebb a pontos körülírásához, különösen akkor nem, ha figyelembe vesszük, hogy kb. 200 fajtája létezik.

A kialakulásában szerepet játszó tényezõk nem minden fajtájánál ismeretesek, különbözõ kórokozók, baktériumok és vírusok okozzák például a gyulladást (arthritist). A fizikai ártalmak sorából jól ismert a lehûlés, a huzat, a megfázás. Általában az idõs korral kötik össze, de ez csak bizonyos típusaira igaz, valójában a fiatalabbakat is érinti, sõt egyes esetei gyermekkorban is elõfordulhatnak.

Gyulladt ízületek (arthritis)

A gyulladásos ízületi bántalom oka lehet sérülés, de elsõsorban a szervezetbe bekerülõ kórokozó váltja ki. Kezdetben az ízület felszíne gyullad be, amely késõbb átterjed az ízület egyéb alkotóelemeire is. Különbözõ típusai vannak, némelyik csak egyetlen ízületet érint (monoarthritis), mások néhány ízületet (oligoarthritis). Néhány típus eltarthat évekig (krónikus arthritis), míg mások csak egy rövid ideig (akut arthritis). Ilyen gyulladást okozhat az immunrendszer kóros mûködése is, azaz számos autoimmun betegség kísérõ tünete lehet az ízületek fájdalma, gyulladása. Leggyakrabban érintett területek a térd, a váll, a könyök vagy a csípõk.

Ha kopik... (artrózis)

Az artrózis az ízület kopásának folyamata, mely az ízület mûködéséhez szükséges porcréteg eltûnését jelenti, degeneratív ízületi betegségnek is nevezik. Az artrózis fájdalommal és merevségérzéssel kezdõdik, sokszor csak fokozatosan alakul ki, hónapok, évek alatt. A fájó ízület meg is duzzadhat, és ez fokozódik a fizikai tevékenységek után, illetve a nap végére, míg korán reggel vagy pihenés után az ízületi merevség jellemzõ. A kopásos elváltozások röntgen által jól kimutathatók, azonban a kopás nagysága nem feltétlenül áll arányban a panaszokkal. A kopásos elváltozások értelemszerûen az idõs emberekben gyakoriak, de ez nem jelenti azt, hogy kizárólag õket érintik. A csípõízületet érintõ artrózis például kifejezetten fiatalabb korban fordul elõ, és valószínûleg kapcsolatban van a veleszületett csípõficammal. A fokozottan igénybe vett vagy sérült, operált ízületek is könnyen áldozatául eshetnek a kórnak.

A már kialakult betegségben például a nyirkos idõ fokozhatja a fájdalmakat, de magát az artrózist nem hívhatja elõ normális sportolás, sem idõjárás. Változatos lefolyásának köszönhetõen egyes esetekben súlyos deformitást, ezáltal teljes munkaképtelenséget okoz, de nem ritkán stagnál, sõt javulás is elõfordulhat. Túlsúlyos nõkre jellemzõ a térd megbetegedése, ilyenkor enyhülést hozhat a tehermentesítés, a súlyfelesleg leadása. Szintén nõknél gyakoribb a kéz artrózisa, melynek során az ízületek nyomásérzékennyé válnak, késõbb pedig az ujjbegyeken alakulnak ki fájdalmatlan duzzanatok. Érdekes, hogy a kezek sohasem válnak teljesen mozgásképtelenné, rokkanttá.>>

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy betegségükkel minden esetben forduljanak orvoshoz, és tartsák be az előírt gyógyszeres, és terápiás kezeléseket!

A josagtava.hu oldalain ismertetett természetes gyógyítási rendszerek az orvos által előírt gyógyszeres és terápiás kezelések mellett, azok
kiegészítéseként alkalmazhatók!

Reiki tanfolyamok

Csoportjaink képzésénél előtérbe helyezzük a gyakorlás fontosságát. Lehetőség szerint a kis létszámú csoportokat részesítjük előnyben, a tananyag lehető legeredményesebb elsajátítása érdekében. >>

Legközelebbi tanfolyamunk :

Reiki I tanfolyam

2019. január 19-én 9-16 óráig elméleti és gyakorlati képzés
2019. február 09-én 9-12 óráig beszámoló és gyakorlati képzés

Reiki II tanfolyam

2019. január 20-án 9-16 óráig elméleti és gyakorlati képzés
2019. február 09-én 12-15-óráig beszámoló és gyakorlati képzés

Kristály tanfolyam

2019. január 20-án 9 órától