A Jóság Tava

Menstruáció panaszainak kezelése Reiki energiával

Az 6, 8, 10, 12, 14, 16 és 17-es pozíciókat alkalmazzuk. Célzott kezelés a 2. csakrán. A görcsök erősödése esetén a 16-os, 17-es pozíciók alkalmazása.


Reiki kezelések

A  reiki kezelések csütörtökönként 14:00-19:00 ig vehetők igénybe.

Reiki kezelésekre Halász Mariannál  lehet jelentkezni az alábbi telefonszámon, illetve a következő emal címen:

06-20-258-13-96

mariann@josagtava.hu


A menstruáció zavarai


A menstruáció zavara gyakori jelenség, mert a havi vérzést érzékeny hormonális rendszerek szabályozzák, amelyeket sok tényező befolyásolhat. A nemi szervek anatómiai eltérései is vezethetnek vérzészavarokhoz. A túl korai, vagy késői életkorban jelentkező, a gyakori (21 napnál rövidebb), vagy elnyúló (38 napnál hosszabb) ciklusban, illetve a rendszertelen, a rövid vagy túl hosszú ideig tartó, a minimális vagy túl erős vérzéssel járó és a kórosan fájdalmas, illetve tüneteket okozó menstruációt rendellenesnek tartjuk. A kóros menstruáció hátterében leggyakrabban veszélytelen, múló okok állnak, de a ritkán így jelentkező súlyosabb betegségek felismerése érdekében minden esetben szakorvosi vizsgálat javasolt.

Kialakulása, okai, tünetei

A lányok első menstruációja Magyarországon átlagosan 12-13 éves korban következik be. Ezt szaknyelven "menarhe"-nak nevezzük. Pubertás idején a menstruációs vérzés még általában rendszertelen, változó mennyiségű lehet. Ezt követően (lehet, hogy csak hónapok, ritkán egy-két év múltán) a menstruáció szabályossá válik, 28 naponta (+/- egy hét) jelentkezik és rendszerint 4-6 napig tart.

A 18 éves korig nem jelentkező menstruációt kórosnak tekintjük. Ilyenkor általában a másodlagos nemi jelek kifejlődése is késik. Hátterében gyakran genetikai rendellenességek állnak.

Szintén kórosnak tekintjük, ha a már kialakult menstruációs ciklust követően az újabb menstruáció késése meghaladja a 90 napot. Ezt a hormonrendszer zavara okozza, ami lehet, hogy egyéb szervek kórós folyamataival függ össze.

A központi idegrendszert terhelő állapotok, úgymint súlyos általános betegségek, túlzott stressz, túlzott fizikai aktivitás (élsport), fokozott lelki megterhelés szintén menstruációs zavarokat eredményezhet. Sokszor a vérzészavar az első jele a szervezet túlterhelésének. Ilyen esetben, ha a túlterhelés megszűnik, a kiegyensúlyozott életvitel mellett a normális menstruáció általában helyreáll.

A pszichés eredetű vérzéskimaradás legsúlyosabb formája az anorexia, illetve bulimia nevű kórkép. A betegek ilyenkor a kóros elhízástól való félelmükben ételt alig fogyasztanak, illetve étkezés után gyakran szándékosan hánynak. A szervezetük teljesen legyengül, a hormonrendszer felborul, vérzészavar, vagy teljes vérzésmentes állapot alakulhat ki.

A központi idegrendszer jó és rosszindulatú daganatai is megváltoztathatják a szabályos menstruációt. Ekkor a hormonális változások mellett központi idegrendszeri tünetek – fejfájás, látászavar stb. – is megjelenhetnek.

A petefészek kóros kifejlődése, hormontermelő jó és rosszindulatú tumorai, cisztái, rendellenes működése is vérzészavart idézhet elő. >>

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy betegségükkel minden esetben forduljanak orvoshoz, és tartsák be az előírt gyógyszeres, és terápiás kezeléseket!

A josagtava.hu oldalain ismertetett természetes gyógyítási rendszerek az orvos által előírt gyógyszeres és terápiás kezelések mellett, azok
kiegészítéseként alkalmazhatók!

Reiki tanfolyamok

Csoportjaink képzésénél előtérbe helyezzük a gyakorlás fontosságát. Lehetőség szerint a kis létszámú csoportokat részesítjük előnyben, a tananyag lehető legeredményesebb elsajátítása érdekében. >>

Legközelebbi tanfolyamunk :

Reiki I tanfolyam

2019. január 19-én 9-16 óráig elméleti és gyakorlati képzés
2019. február 09-én 9-12 óráig beszámoló és gyakorlati képzés

Reiki II tanfolyam

2019. január 20-án 9-16 óráig elméleti és gyakorlati képzés
2019. február 09-én 12-15-óráig beszámoló és gyakorlati képzés

Kristály tanfolyam

2019. január 20-án 9 órától