A Jóság Tava

Epe kezelése Reiki energiával

Az 1, 6, 10, 12, 15 és 17-es  pozíciókat alkalmazzuk. Krónikus zavarok esetén a 3. csakra célzott kezelése javasolt.

Reiki kezelések

A  reiki kezelések csütörtökönként 14:00-19:00 ig vehetők igénybe.

Reiki kezelésekre Halász Mariannál  lehet jelentkezni az alábbi telefonszámon, illetve a következő emal címen:

06-20-258-13-96

mariann@josagtava.hu

Máj és epebetegségek, hasnyálmirigygyulladás főbb jellemzői

májbetegség, epebetegség, hasnyálmirigy

A jobb bordaív alatt elhelyezkedő máj az egyik legérdekesebb szervünk. Vérellátását is két irányból, a portalis vénából (ez a belek felől jön) és a szív-aorta útvonali arteria hepaticából kapja. A kevert vér a májsejtek közötti szinuszokban áramlik, majd a májból a vena hepatica viszi a vért a véna cavaba. Mindezeket azért ismertettem, hogy érthetővé váljon a máj szűrő, védő szerepe a bélből a szervezetbe felszívódott anyagokkal szemben. Az első szűrőt természetesen főként a két teniszpályányi felületű vékonybélfelszín jelenti.

Tehát a máj feladatai igen összetettek: anyagcsere, kiválasztó és védekező feladatok. A kiválasztó, lebontó, eltakarító feladatok pontos elvégzése éppen a gyógyszerek esetén nagyon fontos. A máj nagy részét kitevő hepatocyták feladata az epe termelése, a szénhidrát-anyagcsere egyensúlyának biztosítása, a zsírok (lipidek) és a zsírokat szállító fehérjék képzése (szintézise), a koleszterinképzés, véralvadási faktorok, és sok más, egyéb fehérje képzése.

A máj működésének megítélésére a májenzimek szérumbeli szintjének mérését végezzük elsődlegesen. Leggyakrabban a transzaminazék, az asparat transaminase (AST, más néven GOT), az alanin-aminotransferase (ALT más néven GPT), valamint a gamma glutamil transzferáz (GGT), és az alkalikus phosphatase (ALP) szérumbeli szintjét mérjük. Szérumszintjük emelkedése azonban nem mindig a máj betegségének következménye, mert pl. az GOT/AST a vázizomban és a szívben is előfordul. Ezért emelkedik meg a szintje a szívizom elhalásakor (infarktus). A bilirubin-szint vizsgálata sárgasággal járó epe- illetve májbetegségek elkülönítő diagnózisára alkalmas, nem annyira a májműködés megítélésére.

Nagyon segíti a kórisme felállítását a has, ezen belül is az epehólyag, a máj, a hasnyálmirigy ultrahangos vizsgálata. Természetesen, ha szükséges, a biopsziával nyert májszövet szövettani vizsgálata is elvégzendő, de ha kell, még számos képalkotó eljárás segíti az orvos munkáját (CT, ERCP, MRI, PTC, MRCP) >>

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy betegségükkel minden esetben forduljanak orvoshoz, és tartsák be az előírt gyógyszeres, és terápiás kezeléseket!

A josagtava.hu oldalain ismertetett természetes gyógyítási rendszerek az orvos által előírt gyógyszeres és terápiás kezelések mellett, azok kiegészítéseként alkalmazhatók!

Reiki tanfolyamok

Csoportjaink képzésénél előtérbe helyezzük a gyakorlás fontosságát. Lehetőség szerint a kis létszámú csoportokat részesítjük előnyben, a tananyag lehető legeredményesebb elsajátítása érdekében. >>

Legközelebbi tanfolyamunk :

Reiki I tanfolyam

2019. január 19-én 9-16 óráig elméleti és gyakorlati képzés
2019. február 09-én 9-12 óráig beszámoló és gyakorlati képzés

Reiki II tanfolyam

2019. január 20-án 9-16 óráig elméleti és gyakorlati képzés
2019. február 09-én 12-15-óráig beszámoló és gyakorlati képzés

Kristály tanfolyam

2019. január 20-án 9 órától