A Jóság Tava

Ekcéma kezelése Reiki energiával

Teljes kezelés továbbá az 5, 6, 10, 12, 13  pozíciókat alkalmazzuk, valamint a 6. csakra kezelése

Reiki kezelések

A  reiki kezelések csütörtökönként 14:00-19:00 ig vehetők igénybe.

Reiki kezelésekre Halász Mariannál  lehet jelentkezni az alábbi telefonszámon, illetve a következő emal címen:

06-20-258-13-96

mariann@josagtava.hu

Ekcéma

A nyár és a meleg közeledtével lassan dobozba kerülnek az "ápol s eltakar" típusú ruhadarabok. Nem csak a súlyfelesleg, hanem az esetleges bőrproblémák is láthatóvá válnak. A sokakat érintő és sok gondot okozó fertőzések, allergiás kiütések, viszkető foltok kezelése természetesen nem csak a látvány miatt fontos. A gombás fertőzések után az egyik leggyakoribb bőrprobléma az ekcéma.

A bőr felépítése
A bőrnek két fő rétege van. A felszíni réteget felhámnak (epidermis) nevezik. Az ennek alapján lévő aktív sejtek folyamatosan osztódva új sejteket hoznak létre, amelyek fokozatosan elhalnak, és szilárd anyaggal, a keratinnak töltődnek fel. A felszínen lekopó (hámló) sejtek helyét újabb elhalt sejtek foglalják el. A felszíni hámlást és a sejtek utánpótlását szigorú szabályozás tartja egyensúlyban. Ha az új sejtek képződésének aránya megváltozik, bőrpanaszok keletkeznek. A bőr mélyebben fekvő rétege, az irha (dermis) tartalmazza azokat a speciális képleteket, amelyek elengedhetetlenek a bőr normális működéséhez. A faggyúmirigyek váladéka a bőr rugalmasságának megtartását segíti. A verejtékmirigyek párologtatásukkal hűtik a szervezetet nagy melegben, a kis erek pedig melegben kitágulva, hidegben összeszűkülve a hőleadás mértékének változtatásával járulnak hozzá a testhőmérséklet szabályozásához.
Piros foltokat vagy kiütéseket, esetleg kiterjedtebb bőrgyulladást (dermatitiszt) általában fertőzések vagy olyan anyagok okoznak, amelyek a bőrrel érintkezve, illetve a táplálékkal elfogyasztva a szervezetből allergiás reakciót váltanak ki. Hirtelen vagy napok alatt alakulnak ki, és viszketéssel, illetve a bőr fokozott érzékenységével járhatnak. Ha a bőrpír egy nap alatt nem szűnik meg, helyes orvosnak megmutatni, hogy döntsön a kezelés szükségességéről.

Az ekcéma
Az ekcéma (amelyet olykor a dermatitisek közé sorolnak) több, egymással rokon, viszketéshez és bőrgyulladáshoz vezető állapot gyűjtőneve. >>


Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy betegségükkel minden esetben forduljanak orvoshoz, és tartsák be az előírt gyógyszeres, és terápiás kezeléseket!

A josagtava.hu oldalain ismertetett természetes gyógyítási rendszerek az orvos által előírt gyógyszeres és terápiás kezelések mellett, azok kiegészítéseként alkalmazhatók!

Reiki tanfolyamok

Csoportjaink képzésénél előtérbe helyezzük a gyakorlás fontosságát. Lehetőség szerint a kis létszámú csoportokat részesítjük előnyben, a tananyag lehető legeredményesebb elsajátítása érdekében. >>

Legközelebbi tanfolyamunk :

Reiki I tanfolyam

2019. január 19-én 9-16 óráig elméleti és gyakorlati képzés
2019. február 09-én 9-12 óráig beszámoló és gyakorlati képzés

Reiki II tanfolyam

2019. január 20-án 9-16 óráig elméleti és gyakorlati képzés
2019. február 09-én 12-15-óráig beszámoló és gyakorlati képzés

Kristály tanfolyam

2019. január 20-án 9 órától