A Jóság Tava

Dadogás kezelése Reiki energiával

Reikit adunk a kulcscsontok alatt jobbról és balról, továbbá az 5. pozíciót kezeljük.


Reiki kezelések

A  reiki kezelések csütörtökönként 14:00-19:00 ig vehetők igénybe.

Reiki kezelésekre Halász Mariannál  lehet jelentkezni az alábbi telefonszámon, illetve a következő emal címen:

06-20-258-13-96

mariann@josagtava.hu

Mi a dadogás?


A dadogás a beszédfolyam megakadásában jelentkezik, blokkolás formájában ("-------ablak") szórészek ismétlésében ("k-k-k-kút"), vagy elnyújtásban ("mmmmmmeleg"). A dadogás gyakran a beszéd túlzott erőltetésével is jár. Az erőltetés fellépésekor grimaszolás, ill. járulékos mozgások a fejen a karon, vagy a felsőtesten láthatók.

A dadogás pillanatában a dadogó pontosan tudja mit szeretne mondani, de nincs abban a helyzetben, hogy zavarmentesen elmondja. Elveszti a kontrollját a beszédműködés felett.

Nincs két olyan ember, aki ugyanúgy, és ugyanolyan módon dadogna. A dadogás nehézségei az egyes személyeknél bizonyos szituációkban, szavaknál, érzelmi helyzetekben, vagy testi állapotokban erősen változó lehet.
Mi okozza a dadogást?

A dadogás elméleteinek ismertetésekor láttuk, hogy több ok is szóba jöhet. Legtöbbször akkor alakul ki, ha különböző tényezők együttesen hatnak egymásra. Azokat a tényezőket, amelyek súlyosbítják, fel tudjuk ismerni, és képesek vagyunk megakadályozni a további romlást.
Milyen kihatással van a dadogás a dadogó életére?

Sok dadogó elkerüli azokat a szavakat, vagy helyzeteket, amelyektől fél, és dadognia kell. Mindennapi szituációk, mint egy vásárlás, a dadogót nagy megterhelés elé állítják. A dadogástól való félelem, és a vágy, hogy ezt elkerüljék, az egész életüket uralja. Az iskolát, a munkát, a barátokat, és a szabadidőt nem a valós vágyaik alapján választják meg, hanem aszerint, hogy hol kell kevesebbet beszélni. A társak negatív reakciója, a gúny, az elutasítás, de az együttérzés, a zavar is arra vezeti a dadogót, hogy a dadogó személy visszahúzódjon.
Milyen életkorban kezdődik a dadogás, és mennyi ember érintett ebben?

A dadogás általában nyilvánvaló ok nélkül kezdődik, általában 2 és 5 éves kor között, olykor még később. A dadogás más formája ritka esetekben felnőttkorban lép fel neurológiai sérülések vagy pszichológiai traumák hatására. Máig nem lehet megmondani, melyik gyerek fog folyamatosan beszélni, és melyik fog továbbra is dadogni. A felnőtteknél úgy becsülhető, hogy 1%-uk dadog. Felnőttkorban csak ritkán veszítik el a dadogásukat teljesen az emberek.

Körülbelül kétszer annyi fiú, mint lány kezd dadogni. A lányok gyakrabban tanulnak meg beszélni, ami által az arány 5:1-re nő. >>


Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy betegségükkel minden esetben forduljanak orvoshoz, és tartsák be az előírt gyógyszeres, és terápiás kezeléseket!

A josagtava.hu oldalain ismertetett természetes gyógyítási rendszerek az orvos által előírt gyógyszeres és terápiás kezelések mellett, azok kiegészítéseként alkalmazhatók!

Reiki tanfolyamok

Csoportjaink képzésénél előtérbe helyezzük a gyakorlás fontosságát. Lehetőség szerint a kis létszámú csoportokat részesítjük előnyben, a tananyag lehető legeredményesebb elsajátítása érdekében. >>

Legközelebbi tanfolyamunk :

Reiki I tanfolyam

2019. január 19-én 9-16 óráig elméleti és gyakorlati képzés
2019. február 09-én 9-12 óráig beszámoló és gyakorlati képzés

Reiki II tanfolyam

2019. január 20-án 9-16 óráig elméleti és gyakorlati képzés
2019. február 09-én 12-15-óráig beszámoló és gyakorlati képzés

Kristály tanfolyam

2019. január 20-án 9 órától