A Jóság Tava

Amnézia kezelése Reiki energiával

A kezeket keresztben a fejtetőre helyezzük

Reiki kezelések

A  reiki kezelések csütörtökönként 14:00-19:00 ig vehetők igénybe.

Reiki kezelésekre Halász Mariannál  lehet jelentkezni az alábbi telefonszámon, illetve a következő emal címen:

06-20-258-13-96

mariann@josagtava.hu

Amnézia

A központi idegrendszer melynek része a gerincvelő és az agy igen érzékenyen reagál a sérülésekre. Azonban hatékony védelemmel rendelkezik a mindennapi életben általában jelentkező erőhatásokkal szemben. Így nem okoz agykárosodást az utazás közben fellépő gyorsulás, a zökkenések, a tornaórai ugrálás, de a futás sem.

A zárt, csontos koponyán belül az agy az agyfolyadékban lebeg, és minden irányból egy vékony folyadékréteg veszi körül. Ennek következtében bárhonnan is érje ütés a koponyát, annak energiája az agy teljes felületén oszlik el, kevésbé károsítva így az idegsejteket. Az agyállomány leggyakrabban az ütés helyén, vagy az azzal szemközti területen sérül meg, mivel tehetetlenségénél fogva nekicsapódik a koponyacsontnak.


A koponyát érő ütés gyakran okoz agyrázkódást. Ez egy eszméletvesztéssel járó kórkép, melyet az agy működési zavara jellemez, annak látható szerkezeti elváltozása nélkül. A sérült általában nem emlékszik a baleset körülményeire, esetleg az azt követő néhány másodpercre vagy percre. Ezt nevezzük emlékezetkiesésnek, más szóval amnéziának.


A sérüléses eredetű emlékezetkiesés vonatkozhat a balesetet közvetlenül megelőző időszakra. Az esetek döntő többségében ugyanakkor nyilvánvaló, hogy a sérült a baleset előtti utolsó pillanatig eszméleténél volt, mégis kiesik az emlékezetéből ez a néhány másodperces vagy perces időszak. A sérült elmondja, hogy pl. otthonról elindult, emlékszik, hogy eljutott az adott kereszteződésbe, de arra már esetleg nem emlékszik, hogy gépkocsijával mondjuk egy villanyoszlopnak ütközött, miután félrerántotta a kormányt, hogy kikerülje a hirtelen úttestre lépő gyalogost. A baleset előtti időszakra terjedő emlékezetkiesés orvosi neve az anterográd amnézia.


Létezik úgynevezett retrográd amnézia is. Ebben az esetben az emlékezetkiesés a sérülést követő tudatzavart vagy eszméletlenséget követő időszakra terjed. >>


Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy betegségükkel minden esetben forduljanak orvoshoz, és tartsák be az előírt gyógyszeres, és terápiás kezeléseket!

A josagtava.hu oldalain ismertetett természetes gyógyítási rendszerek az orvos által előírt gyógyszeres és terápiás kezelések mellett, azok kiegészítéseként alkalmazhatók!

Reiki tanfolyamok

Csoportjaink képzésénél előtérbe helyezzük a gyakorlás fontosságát. Lehetőség szerint a kis létszámú csoportokat részesítjük előnyben, a tananyag lehető legeredményesebb elsajátítása érdekében. >>

Legközelebbi tanfolyamunk :

Reiki I tanfolyam

2019. január 19-én 9-16 óráig elméleti és gyakorlati képzés
2019. február 09-én 9-12 óráig beszámoló és gyakorlati képzés

Reiki II tanfolyam

2019. január 20-án 9-16 óráig elméleti és gyakorlati képzés
2019. február 09-én 12-15-óráig beszámoló és gyakorlati képzés

Kristály tanfolyam

2019. január 20-án 9 órától