A Jóság Tava


A Reiki alapja

A Reiki alapja: a kozmikus életenergia. Az életenergiával működő természetes gyógyítási rendszerek, nálunk ismertebb megtalálható rendszerek.


A spirituális tradíció már 5000 évnél is régebben Indiában egy Pránának nevezett egyetemes energiáról beszél. Ezt az egyetemes energiát minden élet alapvető rendszerének és forrásának tekinti. A kínaiak már Krisztus előtt 3. évezredben tudtak egy vitális energia létezéséről, amelyet csinek neveztek. Minden anyag, élő és élettelen egyaránt ebből az energiából épül fel, mindet ez hatja át. Ez a csi két pólusú erőt tartalmaz: yin-t és yangot.

A Kabala, a zsidó misztikus filozófia Krisztus előtt 538 körül ugyanezeket az energiákat, mint asztrális fénvt említi. Az Ótestamentumban számos utalás található az embereket körülvevő fényre.


A keleti jóga 6000 éves múltra tekint vissza, úgyszintén a buddhizmus: Gautama, Buddha, és az erre a kettőre felépült Tibeti Buddhizmus - majd pedig a Reiki. mint az egyetemes életerő energia.


John White a Jövő tudománya című könyvében 97 különböző kultúrát sorol fel, 97 különböző néven említi a kozmikus életenergiát, és az emberi aurát.


A tudományos tradíció ugyancsak hosszú utat tett meg a mai napig, az egész természetet átható egyetemes energia ideáljai lassan tudományosan megalapozott modellt élvezve, váltják egymást, kiegészítik egymást, és a mai napon két alapvető mód, elv érvényesül, az Einsteini relativitási elmélet és a kvantummechanika.


Miután a nyugati kultúrákban a keleti vallások egyre nagyobb teret nyernek, úgy az ehhez kapcsolódó energia tanokat és rendszereket kezdi megismerni és használni a nyugati világ. Míg a kínai akupunktúrát, masszázst, stb… hamarabb fogadtuk be, addig a mai természetes ősi energiarendszerek lassabban nyernek befogadást a nyugati világban, és a hagyományos klasszikus orvostudomány mellett lassan jelennek meg a természetes gyógyítási rendszerek képviselői.

Ajánlott oldalak:


Reiki kezelések

A  reiki kezelések csütörtökönként 16:00-18:00 ig vehetők igénybe.

Reiki kezelésekre Mayer Tímeánál  lehet jelentkezni az alábbi telefonszámon, illetve a következő emal címen:

 

06-70-414-83-49

josagtava@gmail.com

folytatás>>


Reiki tanfolyamok

 


Csoportjaink képzésénél előtérbe helyezzük a gyakorlás fontosságát. Lehetőség szerint a kis létszámú csoportokat részesítjük előnyben, a tananyag lehető legeredményesebb elsajátítása érdekében.


Legközelebbi tanfolyamunk :

Reiki I tanfolyam

2020. április 18-án 9-16 óráig elméleti és gyakorlati képzés
2020. május 16-án 9-12 óráig beszámoló és gyakorlati képzés

Reiki II tanfolyam

2020. április 19-én 9-16 óráig elméleti és gyakorlati képzés
2020. május 16-án 12-15-óráig beszámoló és gyakorlati képzés

Kristály bioenergetika tanfolyam

2020. február 23-án 9 órától