A Jóság Tava

Akasha

Szanszkrit nyelven a jelentése: ragyogó, fényes.

A hindu mitológiában egyike az öt kozmológiai alapelemnek.
Ezen a világmindenséget betöltő energiát, másnéven a Végtelen Szellemet, vagy a Kozmikus Tudatot értik. A többi négy őselem: a levegő, a tűz, a víz és a föld.
Az indiai mitológiai festészetben az akashát csillogó, fekete színű tojással szokták ábrázolni.

Másrészt a nyugati okkult tudományokban, köztük például a parapszichológiában valamint a bioenergetika ezoterikus irányzatainál átvitt értelemben valaminek a lényegét, vagy a kozmikus űrt is akashának szokták nevezni.

Ajánlott oldalak:

Reiki tanfolyamok

Csoportjaink képzésénél előtérbe helyezzük a gyakorlás fontosságát. Lehetőség szerint a kis létszámú csoportokat részesítjük előnyben, a tananyag lehető legeredményesebb elsajátítása érdekében.

Legközelebbi tanfolyamunk: 2016. április 23.

 

Reiki I. 9-14 óráig - van még szabad hely, jelentkezni itt lehet

Reiki II. 14-19 óráig
- van még szabad hely, jelentkezni itt lehet

A Reiki alapja

A Reiki alapja: a kozmikus életenergia. Az életenergiával működő természetes gyógyítási rendszerek, nálunk ismertebb megtalálható rendszerek.

A spirituális tradíció már 5000 évnél is régebben Indiában egy Pránának nevezett egyetemes energiáról beszél. Ezt az egyetemes energiát minden élet alapvető rendszerének és forrásának tekinti. A kínaiak már Krisztus előtt 3. évezredben tudtak egy vitális energia létezéséről, amelyet csinek neveztek. Minden anyag, élő és élettelen egyaránt ebből az energiából épül fel, mindet ez hatja át. Ez a csi két pólusú erőt tartalmaz: yin-t és yangot.

A Kabala, a zsidó misztikus filozófia Krisztus előtt 538 körül ugyanezeket az energiákat, mint asztrális fénvt említi. Az Ótestamentumban számos utalás található az embereket körülvevő fényre. >>


A Reiki hatásmechanizmusa

Kozmikus életenergia reiki hatásmechanizmusa, az USUI SHIKI RYOHO eddig megtett magyarországi útja

A Reikit a gyógyító nyitott csatornáján hívja le. A reiki az energiát nem a gyó­gyítótól veszi el, hiszen az energia kívülről jön. A kezelt személy egy tiszta csatornán át jut energiához, így semmit nem vesz át a kezelő, gyógyító személyes energiájából.


Reikinél, ha kialakul a kezelési szándék és a kezek az adott testre / test fölé kerülnek, az energia máris magától áramlik, nincs szükség a kezelést végző személy feszült figyelmére.>>

Legközelebbi tanfolyamunk :

Reiki I tanfolyam

2020. április 18-án 9-16 óráig elméleti és gyakorlati képzés
2020. május 16-án 9-12 óráig beszámoló és gyakorlati képzés

Reiki II tanfolyam

2020. április 19-én 9-16 óráig elméleti és gyakorlati képzés
2020. május 16-án 12-15-óráig beszámoló és gyakorlati képzés

Kristály bioenergetika tanfolyam

2020. február 23-án 9 órától